Wednesday, May 20, 2009

توضيحات كلي پروژه


روند رو به رشد جمعيت و مهاجرت در چند دهه اخير به مراكز استانها و گسترش شهرنشيني و نوع نگاه انسان باعث ايجاد تنوع در ايده هاي فكري و به تبع آن سازمان دهي محيط هاي زندگي و توجيهات طراحان و آينده نگري به كلان شهرها گرديده است. در اين خصوص سياستهاي كلان مديريت شهري با نوسازي و تجديد حيات در بافت هاي فرسوده ، سازماندهي نظام و خدمات اجتماعي ، ارتقاء كيفيت خدمات و سيماي شهري و تجديد فعاليت و زندگي شهري با حفظ آثار و ارزشهاي فرهنگي و گسترش آنها را در راستاي تأمين نيازهاي روز جامعه تدارك ديده است.

ميدان شهداي مشهد با قدمتي هفتاد ساله (به عنوان پر رفت و آمد ترين و مهمترين نقطه مركزي شهر) به وسعت 7/13 هكتار در تقاطع خيابانهاي امام خميني (ره)- خواجه ربيع و خيابانهاي دانشگاه- هاشمي نژاد و در عرصه وسيع و باز مقابل ساختمان شهرداري و در محور خيابان توحيد شيرازي قرار دارد و به علت داشتن سابقه مدني ارزشمند و استقرار در محور اصلي ورود به حريم قدس رضوي واجد تمام خصوصيات به منظور احياء فضاي شهري مي باشد. زيرا ديد مستقيم از ميدان به حرم براي هر كس كه از آن ميدان عبور مي كند خاطره شهري و ماندگار بوجود مي آورد و ايجاد ساختمانهايي با كاربري هاي متفاوت حياتي تازه به اين بافت از شهر مي بخشد.

محدوده هشت آباد با وسعتي حدود 5/4 هكتار در شمال غربي ميدان و در مجاورت خيابان توحيد با مقياس شهري منطقه‌اي قرار دارد و آرايش اين مجموعه به كاربري هاي خدماتي ، رفاهي ، تأسيساتي و اقامتي سيماي عملكردي آن را در مجاورت با ميدان نمايان خواهد كرد.

خيابان صاحب الزمان نيز با مساحتي حدود 5 هكتار در جنوب غربي ميدان از خيابان دانشگاه شروع و به ميدان صاحب‌الزمان ختم مي شود ، اين خيابان جديدالاحداث با عرض زياد خود ، ساختمانهايي با كاربري تجاري و اداري و مسكوني و فرهنگي خدماتي را شامل مي شود كه حجم زياد واحدهاي احداثي يكي از عوامل تأثيرگذار در ميدان مي باشد.

از ديدگاه طرح بالادست لزوم توجه همه جانبه به دليل مرتبط بودن اين سه محدوده با يكديگر و نه فقط سه پروژه جداگانه بديهي مي نمايد عليرغم وسعت منطقه و احداث پروژه هاي مختلف ، كل طرح يك سازمان فضايي متعادل به هم پيوسته را نمايان سازد.

اهداف اصلي اجراي طرح بزرگ ميدان شهدا

1. ساماندهي فضاهاي شهري

2. سازماندهي عملكرد و تسهيل ترافيك سواره

3. تأمين امنيت پياده

4. بازسازي بافت فرسوده

5. ايجاد عرصه هاي وسيعي از فضاهاي شهري جهت فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي

6. تجديد ساختار فضايي مطلوب فعاليت هاي تجاري ، اداري ، گردشگري ، اقامتي و خدماتي